Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

 Το σχολείο πάει .... σινεμά!!

               
    Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ' τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον κινηματογράφο "ODEON", και να παρακολουθήσουν την ταινία κινουμένων σχεδίων "Τρεις κλέφτες και ένα λιοντάρι".


Περίληψη ταινίας 

    Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Κάσπερ, Τζέσπερ και Τζόναθαν, τρεις ταραξίες της πόλης "Κάρδαμο" που συγκατοικούν με ένα λιοντάρι.  Το χάος είναι αυτό που επικρατεί στις ζωές τους και στο σπίτι τους. Έτσι, σχεδιάζουν να απαγάγουν  την κυρία Σοφία, την πιο προκομμένη κάτοικο της πόλης, προκειμένου να βάλει τη ζωή τους σε μια τάξη.     

    Μέσα από τις διάφορές περιπέτειες των τριών πρωταγωνιστών, οι μαθητές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η καλοσύνη και η αγάπη μπορούν να μεταμορφώσουν έναν άνθρωπο.

    Οι ταινίες μπορούν να έχουν μεγάλη εκπαιδευτική αξία, αφού αναπτύσσεται η κριτική σκέψη και η ανάλυση στους μαθητές. Ακόμα, η εμπειρία της παρακολούθησης είναι δυνατόν να ενισχύσει τις κοινωνικές δεξιότητες μέσω των συζητήσεων και της ανταλλαγής απόψεων. Τέλος, ας μην ξεχνάμε την απόδραση από τις σχολικές αίθουσες  και την ψυχαγωγία. 

    Μετά την ταινία, επισκεφτήκαμε το θεματικό πάρκο "Λιμνίο", όπου ακολούθησαν στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου