Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

 Ένα δημιουργικό ταξίδι στη...γραφή!



    Οι μαθητές του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη δράση υπό την καθοδήγηση της κυρίας Στρώλη Βασιλικής. Η κα. Στρώλη διατηρεί το "Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής - Φιλαναγνωσίας" στη παλιά πόλη της Ξάνθης και με χαρά καθοδήγησε τους μαθητές κάθε τάξης (από την Α' έως την Στ') στα "μονοπάτια" της δημιουργικής γραφής. 

    Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, προκειμένου οι μαθητές να "εξερευνήσουν" τη φαντασία τους, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη γραφή και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασής τους. Η κα Στρώλη οργάνωσε ασκήσεις δημιουργικής γραφής όπως π.χ. η σύνθεση ποιημάτων, τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές στην τάξη. Επιπρόσθετα, είχαν την ευκαιρία με κατάλληλες υποδείξεις και εργαλεία σχεδιασμού να κατασκευάσουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους ιστορίες. 



     Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως τέτοιες δράσεις ενισχύουν την δημιουργικότητα των παιδιών και συμβάλλουν στην εκφραστική  τους απελευθέρωση. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη αυτή, η οποία συντελεί στο να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν οι μαθητές μας, το δημιουργικό τους ταλέντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου