Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

 Εγγραφές στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία

Σχολικό Έτος 2024-25

Για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄τάξη Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων ισχύουν τα ακόλουθα κατά περίπτωση.

1. Μαθητές/τριες, που φοιτούν σε δημοσιο ή ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και οι γονείς κηδεμόνες τους επιθυμούν να εισαχθούν σε Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο:  

Οι γονείς/κηδεμόνες εγγράφουν τους/τις μαθητές/τριες στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο ανήκουν χωροταξικά κατά το χρονικό διάστημα 1-20 Μαρτίου 2024. 
Στη συνέχεια υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η εφαρμογή της διαδικασίας της ηλεκτρονικής κλήρωσης, το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων καθώς και η ημερομηνία κλήρωσης ορίζονται με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/ και στις ιστοσελίδες των Πειραματικών σχολικών μονάδων.

2. Μαθητές/τριες που προέρχονται από το συνδεδεμένο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν τη φοίτησή τους στην Α΄ τάξη του συνδεδεμένου με αυτό Πειραματικού Δημοτικού:

Οι παραπάνω μαθητές/τριες εγγράφονται αυτοδίκαια, χωρίς κλήρωση, στην Α΄ τάξη του συνδεδεμένου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου

       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου