Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

 


Ένα διαφορετικό.... μάθημα 

    Την Παρασκευή 24/11/2023, είχαμε την χαρά να μας επισκεφτεί η Σύμβουλος των Γερμανικών, κα. Μελίνα Ευθυμιάδου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση ενός βιωματικού σεναρίου μαθήματος στην Στ΄ Δημοτικού. Το θέμα του σεναρίου μαθήματος ήταν «Πως φτιάχνονται τα μπαλόνια».

    Η μέθοδος διδασκαλίας του σεναρίου ήταν η CLIL(Content and Language Integrated Learning). Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές διδάσκονται το περιεχόμενο (content) ενός θέματος μέσω της χρήσης μιας ξένης γλώσσας (language). Η διδασκαλία αυτή έχει δυο στόχους. Αφενός, να δοθεί έμφαση στο περιεχόμενο του μαθήματος (πως φτιάχνονται τα μπαλόνια) και αφετέρου να δοθεί έμφαση στην ξένη γλώσσα (Γερμανικά).

    Σημαντικό είναι επίσης  ότι οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα το γνωστικό αντικείμενο, το οποίο προσεγγίζεται με  ποικίλους τρόπους  όπως η χρήση ΤΠΕ , διάφορα εποπτικά μέσα, παιχνίδια κ.α.). Έτσι κατά την διάρκεια του μαθήματος και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό των Γερμανικών κα. Θεοδοσία Χαλβατζή , συντελέστηκαν διάφορα πειράματα με μπαλόνια. Στο τέλος, δόθηκαν δωράκια από το Goethe Institut αλλά και βραβείο συμμετοχής.

Ευχαριστούμε πολύ τη Σύμβουλο για την επίσκεψή της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου