Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση του προγραμματισμού και της ψηφιακής παιδείας στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για τους νέους και τους ενήλικες να εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό και την τεχνολογία, καθώς αυτές οι δεξιότητες είναι ουσιώδεις για τον σύγχρονο κόσμο.



Ο προγραμματισμός είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα που επιτρέπει στους ανθρώπους να εξερευνούν τις ικανότητές τους και να επιλύουν προβλήματα. Ο προγραμματισμός προσφέρει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη λογικού συλλογισμού, την επιμονή, και τη δημιουργία. Επιπλέον, η συνεργασία στον προγραμματισμό ενισχύει τις δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων και την ανταλλαγή ιδεών.

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος με 4 δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού από τις 8 έως 23 Οκτωβρίου 2023 μέσα από μια σειρά  δραστηριοτήτων, τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω. Δόθηκαν ερεθίσματα στους μαθητές έτσι ώστε να εμπλακούν ενεργά στην κατανόηση και δημιουργία κώδικα. Μέσα από την τριβή των μαθητών με τα εργαλεία προγραμματισμού τους δόθηκε η ευκαιρία να γευθούν και να ανιχνεύσουν πώς μπορούν να υλοποιούν τις ιδέες τους με κώδικα και να απομυθοποιήσουν τις όποιες δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει. Την επιμέλεια των δράσεων είχαν οι εκπαιδευτικοί Πουρσανίδης Ιωάννης και Χαδήρογλου Ιωάννης

 

https://codeweek.eu/view/576887/pixel-it-codeweek2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου