Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Επίσκεψη της Α' Δημοτικού στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Σήμερα τα πρωτάκια μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα στην Παιδική Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου. Κάθισαν στο αναγνωστήριο και μοιράστηκαν παραμύθια, παιδικά λογοτεχνικά βιβλία, εγκυκλοπαιδικά αναγνώσματα, κ.α. Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης μίλησε στα παιδιά για τον τρόπο λειτουργίας της και τους κανόνες δανεισμού των βιβλίων, ενώ στο τέλος τους προέτρεψε να επισκεφτούν τον χώρο με τους γονείς τους και να γίνουν ενεργά μέλη της βιβλιοθήκης.

Για εγγραφή στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ξάνθης: Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη με την αστυνομική σας ταυτότητα και συμπληρώστε την αίτηση που θα σας δώσουν.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το κέντρο ρομποτικής TECH LAB που βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου, πλησίον της βιβλιοθήκης ενηλίκων. Ο υπεύθυνος του κέντρου κ. Γιαννακούδης Δημήτρης έδειξε στα παιδιά πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η ενασχόληση με τη ρομποτική, τι μπορεί να τυπώσει κανείς στο Tech lab μέσα από ένα 3D printer, μακέτες με εργασίες παιδιών, καθώς και βίντεο από πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής. 

Αλλά εκδρομή με τέτοιο γαλανό ουρανό γίνεται να ολοκληρωθεί χωρίς παιχνίδι; Δε γίνεται! Για αυτό καταλήξαμε στην παιδική χαρά όπου περάσαμε το υπόλοιπο της ημέρας ώσπου να έρθει η ώρα της επιστροφής στο σχολείο.

Δείτε παρακάτω περισσότερο φωτογραφικό υλικό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου