Τρίτη 5 Απριλίου 2022

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Εργαστήριο Φιλαναγνωσίας

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου το σχολείο μας υποδέχθηκε χθες Δευτέρα 4 Απριλίου την ιστορικό, συγγραφέα και εξειδικευμένη στη δημιουργική γραφή Βασιλική Στρώλη.  
Οι μαθητές της Γ', της Δ' και της Στ' Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να μετέχουν σε ένα εργαστήρι φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής.
"Για να ξέρεις να γράφεις πρέπει να έχεις διαβάσει και για να ξέρεις να διαβάζεις πρέπει να έχεις ζήσει."

Guy Debord

"Για την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, ντυνόμαστε λέξεις και ψάχνουμε την χαμένη ιστορία μέσα μας. Πού να κρύβονται άραγε τα ποιήματα; Πού ζούνε τα σημεία στίξης; Πώς το βίωμα γίνεται παραμύθι;


Θα σας πω μια ιστορία για εκείνη τη μικρή ιδέα που ζούσε κάτω από τη μύτη ενός μολυβιού. Έπειτα θα βγάλουμε χάρτες και χαρτάκια και θα ακολουθήσουμε τον δρόμο ενός ποιητή, να μάθουμε που κρύβεται ένα ποίημα, ποια χώρα γεννά τις λέξεις, ποιος απήγαγε τους τίτλους των βιβλίων και πόσο φως χρειάζεται στον χρόνο μία ανείπωτη ιστορία να ταξιδέψει από το μέσα μας στα δάχτυλά; Αυτά και πολλά άλλα στις αίθουσες του17ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης."

Ευχαριστούμε θερμά την Βασιλική Στρώλη για την επίσκεψή της στο σχολείο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου