Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ευχές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο "ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ" από τους μαθητές της Ε' και της Στ' Δημοτικού

 

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης "Όμορφη πόλη 89,9fm" κι απέστειλε ηχογραφημένες ευχές. Μάλιστα, οι μαθητές επέλεξαν οι ευχές τους να μην ακουστούν μόνο στα ελληνικά αλλά και σε άλλες γλώσσες όπως τούρκικα, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.   

Η δράση έγινε από τη μουσικό του σχολείου μας κα Ντανιελιάν Ριψιμέ σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Ξενοπούλου Νίκη, Σιάκκα Φωτεινή και Χατζητουλούση Ράνια. Οι μαθητές ηχογράφησαν παραδοσιακά κάλαντα, θρακιώτικα και ποντιακά σε στούντιο ηχογράφησης της πόλης μας. Τα κάλαντα και οι ευχές των μαθητών μας στάλθηκαν στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο ποντίων νομού Ξάνθης για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του σχολείου μας για συνεργασία. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον λυράρη κο Πετρόπουλο Αναστάσιο που συνόδεψε τους μαθητές μας στην ηχογράφηση των ποντιακών καλάντων και τον κο Ψωμαδόπουλο Ηρακλή που συνόδεψε με γκάιντα τους μαθητές μας στην ηχογράφηση των θρακιώτικων καλάντων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου